• Akadálymentes nézet

ÚJ ÉV –ÚJ PROGRAMOK –ÚJ FELADATOK

Januárban folytatódott a Kreatív Olvasóink Klubjának foglalkozássorozata. 

Január 14-én egy új technikával ismerkedtek meg a résztvevők, a könyvszobrászat alapjaiba pillanthattak be az érdeklők Szolykáné Szőllősi Annamária irányításával.

Január 28-án Veszélyes helyzetekben címmel Kiss-Becsy Zoltán mentőápöló tartott előadást a klub tagjai részére. Hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket az előadó. Köszönjük!

Január 23-án a Baba-Mama Klub tagjait Ringató foglalkozás várta. Rózsa Ibolya foglalkozásvezető már több alkalommal tartott foglalkozást az érdeklődő anyukák számára. A foglalkozás keretében bemutatott ölbeli játékok, mondókák otthon is tanulhatók, gyakorolhatók. A Ringató könyvsorozat kötetei könyvtárunkban is megtalálhatóak, kikölcsönözhetőek.

Az én könyvtáram program zárókonferenciájára 2020. január 30-31-én Budapesten került sor.

A rendezvény keretében a monitoring programban részt vett 10 könyvtár referencia igazolásainak, illetve a módszertan alkalmazását vállaló könyvtárak számára a tanúsítványok  átadására is sor került az országos rendezvényen. Az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár számára mindkét tanúsítvány átadására sor került, hiszen benne volt a 10 referencia könyvtár között intézményünk. A tanúsítványokat munkatársunk, Novák Anna gyermekkönyvtáros vette át dr. Fodor Pétertől, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójától. Köszönjük az együttműködést a Tiszavasvári Kabay János Általános Iskola igazgatójának, pedagógusainak, diákjainak. Könyvtárunk az elkövetkezendő 3 évben mintaprogram bemutató helyszín lesz.

Célunk, továbbra is, hogy a gyerekek járjanak könyvtárba, és minél többet olvassanak, Célcsoportunk az óvodás és általános iskolás valamint a középiskolás korosztály lesz, a mintaprogramok jól  illeszkednek a megszokott hagyományos könyvtári- ,  könyvtárhasználati foglalkozásainkhoz.