Nyelv választás

Tiszavasvári Városi Könyvtár

Netezz biztonságosan!

Ingyenes 3 hónapos ESET Internet Security a biztonságos távoktatásért!

Cégünk az ESET vírusirtók Kiemelt/Szakértő/Minősített/Regisztrált partnere. Az ESET számára kiemelten fontos, hogy támogassa a zavartalan távoktatást, illetve a tanulók és pedagógusok digitális biztonságát, ezért most 3 hónapig ingyenes lehetőséget biztosít digitális eszközeik (számítógépek, laptopok, tabletek és okostelefonok) vírusvédelmére.

2020. március 31-ig minden pedagógus és diák ingyenesen igényelheti az ESET Internet Security vírusvédelmi szoftver 3 hónapos próbaverzióját, amely minden olyan biztonsági funkciót tartalmaz, melyre szükség lehet az otthoni oktatás, tanulás és böngészés során.

Az ESET Internet Security szoftver 3 hónapos próbaverziója az alábbi linkre kattintva igényelhető:

GOMB

Az ESET számára kiemelten fontos, hogy támogassa a távoktatás zavartalanságát, illetve a tanulók és pedagógusok digitális biztonságát, ezért szakembereik összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelnünk az online töltött idő során:

  • Ha a tanítás, tanulás során új alkalmazásokat, programokat kell letöltenünk, figyeljünk arra, hogy csak a hivatalos áruházakból (pl.: Google Play) vagy a gyártók hivatalos weboldaláról szerezzük be őket. Ne hagyatkozzunk teljes mértékben ismerőseink ajánlásaira!
  • A letöltött alkalmazások telepítése előtt olvassuk át figyelmesen az általuk kért engedélyek listáját. Egy kommunikációs alkalmazás jogosan kérhet engedélyt a kameránkhoz vagy a mikrofonunkhoz, de ha egy játék teszi ugyanezt, az már több, mint gyanús.
  • Minden fiókunkat védjük erős, legalább 15-20 karakter hosszú, egyedi jelszóval. Ne használjuk ugyanazt a jelszót több belépési felületen!
  • Az ismeretlen feladótól érkező e-mailekben ne nyissuk meg a mellékletet, főleg akkor, ha az tömörített állomány (pl.: .zip, .rar). Ha ismerőstől kapunk váratlan levelet, akkor inkább hívjuk fel őket telefonon, és győződjünk meg arról, hogy valóban ők küldték a csatolmányt.
  • A vírusvédelmi szoftver segítségével rendszeresen futtassunk teljes számítógép ellenőrzést.
  • Ha gyanús viselkedést észlelünk a számítógépen, azonnal szakítsuk meg az internetkapcsolatot.
  • A fontos fájlokról készítsünk biztonsági mentést egy külső adathordozóra (pl. pendrive), amelyet csak a mentés idejére csatlakoztatunk a számítógéphez.